fbpx

Mindful Run – Mindful Walk

 Ik voel me echt ZEN 

Els (38) nam deel aan Mindful Run. 

“Sinds ik de cursus Mindful Run volgde, voel ik me vaker zen de laatste tijd. Een vriendin had een Mindful Run of Walk workshop gevolgd via haar werk en me er enthousiast over verteld. Het is een combinatie van mindfulness, goed ademen en beter bewegen. Dat sprak me wel aan, want de laatste tijd had ik het enorm druk. Het leek alsof mijn gedachten altijd maar bleven malen in mijn hoofd. Ik wilde ook meer gaan bewegen, want met een zittende job kom je daar niet vanzelf aan toe.” 

Loop- of wandeltechniek verbeteren

Els: “Ik besliste om tijd te maken voor mezelf en schreef me in voor de 5-weekse cursus.  Daarin leer je stap voor stap hoe je beter beweegt. De ‘foute’ oefeningen laten je goed voelen wat er niet werkt, zoals lopen op je hielen. En vooral veel korte oefeningen zorgen ervoor dat je techniek verbeterd. Veel om op te letten, maar je merkt het verschil!” 

Rustiger en dieper ademen

“Terwijl we onze nieuwe looptechniek verder inoefenden, was er ook ruime aandacht voor onze ademhaling”, vervolgt Els. “Dat was verrassend, ik had er nooit veel aandacht aan besteed, hoewel ik soms wel voelde dat mijn adem niet helemaal goed zat. Nu merkte ik echt dat ik te snel en te oppervlakkig ademde. Typisch voor mensen met stress. Ik leerde voelen waar mijn adem zit en hoe het ademen beter kan. Eerst in stilstand en daarna ook in beweging. Mijn adem onder controle krijgen is iets dat ik nu geregeld in mijn dagelijks leven toepas, zowel thuis als op het werk.” 

Open en milde aandacht

“Op het einde van de eerste sessies deden we al enkele mindfulness oefeningen. Ja, ik vertrok al relaxed naar huis. In de latere sessies leerden we om mild en aandachtig aanwezig te zijn in het hier en nu, tijdens de beweging. Door te focussen op mijn ademhaling en de omgeving stopten mijn malende gedachten. Nadien voelde ik mij helder in mijn hoofd.

Het leuke is dat je dit overal kan toepassen, wanneer je maar wil. En hoe meer ik het doe, hoe meer effect ik ervan ondervind. Daardoor voel ik me steeds vaker zen.” 

Interesse of inschrijven: http://bouncehigher.be/mindful-run-walk/ 

Introductiesessie

“Dat ik dat nooit eerder geleerd heb !” zei Sylvie V.

Enthousiaste maar ook wat verbitterde reactie na de introductiesessie van Embrace yourself.

Begrijpelijk, dingen die zo belangrijk zijn als je gezondheid en je goed in je vel voelen krijgen geen of nauwelijks aandacht op school. Dat terwijl je met goede informatie en wat oefenen een heel groot verschil kunt maken in je eigen leven en dat van je naasten. Maar je moet het wel weten natuurlijk, en kunnen toepassen. Mensen weten dat je als kind moeiteloos, al spelende leert, terwijl  jarenoude gewoonten afleren veel meer moeite kost. De kennis en het kunnen van gezonde gewoonten krijg je  tijdens de introductiesessie, En je krijgt ook het canvas aangereikt om gewoonten te veranderen of nieuwe gezonde gewoonten te kweken. Maar dan is het aan jou, Mensen weten dat dat moeite gaat kosten, dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar ze willen het wel ! Daarom die reactie, Als ik het op school had geleerd, dan had ik nu, ten eerste geen last gehad en ten tweede, er geen veranderingsenergie in hoeven te steken. 

Begrijpelijk.!

Maar het is wat het is.

Het goede nieuws is dat het niet te laat is, elke verandering ten goede heeft zijn effect! 

Daarom is het ook zo goed om die verandering in groep of als organisatie door te voeren, allen samen, is het wel fijner en gemakkelijker om gezonder te werken. 

Interesse of inschrijven: http://bouncehigher.be/introductiesessie/