fbpx

Waarom Embrace Yourself

Medewerkers die zich goed voelen, dat is meer dan ooit cruciaal om een duurzaam en competitief resultaat neer te zetten.
Tegelijk was onze levensstijl nooit zo druk. In al die drukte vergeten we vaak onszelf. Dit blijkt ondermeer uit de hoge cijfers van langdurige afwezigheid op het werk, .
Veel mensen willen hier beter mee omgaan, maar hebben nooit geleerd hoe. Hoe maak je het aangenamer voor jezelf, in je leven en werk?

De sleutel is inzetten op preventie.

Hoe help je dat te realiseren in je bedrijf?

Door bewustwording en eenvoudige aanpassingen van de levensstijl kan veel van deze ellende voorkomen worden en laat je een frisse wind door je organisatie waaien. In de wetenschappelijk onderbouwde cursus  Embrace Yourself leer je  levenskwaliteit verhogen door in te zetten op beweging, ademhaling, focus en voeding. Door aanleren en oefenen van nieuwe gewoontes kom je tot duurzame resultaten. Wat je leert helpt preventief tegen rug- en nekproblemen, psychische problemen, hart- en vaatziekten, kanker en nog veel meer.

In België zorgen deze klachten ervoor dat zowat 400.000 werknemers een jaar of langer out zijn. Tijd om opnieuw in contact te komen met je lichaam. 

De deelnemers leren tijdens de cursus om beter en meer te bewegen, rustiger te ademen, meditatietechnieken te gebruiken en tenslotte ook via voeding beter voor zichzelf te zorgen. Het doel is om gezonde gewoontes creëren die leiden tot een duurzaam resultaat. Al deze interventies apart hebben bewezen gunstige effecten. En uit onderzoek is gebleken dat programma’s die inzetten op verschillende domeinen, het meest impactvol te zijn. Dergelijke gezondheidsprogramma's bewezen kosteneffectief te zijn door een lager absenteïsme. Ze hebben tevens een positieve invloed op het engagement, performancescores, jobtevredenheid, intentie om te blijven en lagere turnover. 

Zie jezelf graag en zorg voor jezelf, als je dit doet, dan kan je ook voor anderen zorgen. Door te werken aan jezelf voel je je energieker en gezonder en heb je ook een klaardere kijk op wat er echt gaande en belangrijk is. Zo kan je makkelijker keuzes maken (kiezen niet pleasen) en ben je tegelijk zelfzekerder en empathischer wat het leiderschap in de organisatie ten goede komt.